zondag 12 augustus 2012

Hoe doe je een Audi A1 boven de grijze massa uitsteken


Dat je een Mini of een Citroën DS kan opsmukken en personaliseren wist je waarschijnlijk al, maar kan je dit ook met een Audi A1? Toegegeven, een Duitse vlag op het dak hoef je niet meteen te verwachten... deze vorm van chauvinisme is voorbehouden voor de Mini (die kan getooid worden in de kleuren van de Union Jack)! Audi biedt af-fabriek reeds tal van mogelijkheden aan, we gaan de uitdaging aan en gaan aan de slag met een Audi A1 Ambition.


We starten eenvoudig en gaan voor Misanorood met pareleffect als koetswerkkleur. Om het silhouet van de wagen te benadrukken voegen we een dakboog in contrastkleur (€417) toe. De 17" lichtmetalen velgen met 5-spaken-V-uitvoering (€1.125) moeten de wagen een sportievere look geven. Voor het interieur kiezen we voor zwart met titaangrijze tinten, deze kleur komt voor in de zetelbekleding, de deurpanelen en de middenconsole. Om het geheel een luxueuze uitstraling te bezorgen voegen we een lederen bekleding (€1.434) met contrastnaden toe. De final touch kan gegeven worden door ook de ventilatieopeningen (€121) dezelfde tint te geven.

De tweede wagen die we samenstellen mag wat sportiever zijn. We kiezen voor Amalfiwit als koetswerkkleur en een dakboog in Briljantzwart (€417). Met het S line-koetswerkpakket (€1.694) wordt het exterieur verder onder handen genomen. In de neus van de A1 vind je de Audi single frame grille in zwarte hoogglans, een sportievere bumper met een platinagrijze voorspoilerrand en diffusorinzetstuk, ingebouwde mistlampen en zijdelingse koelroosters. De zijdelingse drempellijsten zijn in koetswerkkleur gelakt. Achteraan de wagen vindt men een S line-dakrandspoiler en een sportievere achterbumper die afgewerkt wordt met een verchroomde uitlaat. Het geheel wordt uiteraard voorzien van de nodige S line-logo's op de voorste spatborden en de deurdrempelbeschermlijsten. Afwerken doen we met het S line-sportpakket (€2.200) waarbij lichtmetalen velgen met 5-dubbele-spakenuitvoering en een sportchassis gemonteerd worden. Met dit pakket vind je binnenin sportzetels in een combinatie van stof en leder, afgewerkt met een S line-stempel en een staalgrijze contrastnaad.

Via de uiterst stijlvolle Lifestyle kit union square (€498) kan de buitenkant van de Audi A1 een aparte look krijgen, zonder dat het schreeuwerig wordt. Deze kit is beschikbaar op een beperkte selectie van koetswerkkleuren, maar past het best in combinatie met shirazrood. Via een folieset wordt de dakboog, de c-stijl en de achteruitkijkspiegels in mat zilver met een wijnrood ruitjespatroon beplakt, de kofferklep krijgt dan weer een wit ruitjespatroon. De sportuitlaatpijp wordt in mat aluminium afgewerkt. Met de interieurkit (€696) wordt het interieur opgesmukt met wijnrode ventilatieopeningen en deurgrepen. De wijnrode middenconsole, achteruitkijkspiegel en vloermatten worden afgewerkt met een wit ruitjespatroon. Met de interieurkit plus (€1.482) wordt ook het stuur, versnellingspook en handremgreep in albastwit afgwerkt

Als we het helemaal te gek willen maken gaan we voor de Competition kit Legends Plus (€720). De schouderlijn, de dakboog en de kofferklep worden met een sierfolieset beplakt. De spoilerlippen, wielkasten, zijdrempels en dakvleugel worden uitgevoerd in begoniarood. Op de voorflanken prijkt het Audi Sport logo, de Audi-ringen vind je op de zijdrempels en op de neus en voordeuren tot slot plakt het nummer '1'. Deze kit kan enkel genomen worden in combinatie met de Competition kit Aerodynamica (€1.936) en de Competition kit Dakvleugel (€484), met de eerste kit wordt de wagen verfraaid met   frontspoilerlippen, dynamische zijdrempels, een achterdiffusior en een verchroomde uitlaat. De afwerking van de buitenkant kan ook doorgetrokken worden naar het interieur (€696) met de typische afwerking van de luchtstraalmonden, middenconsole, deurgrepen en de binnenspiegel. De plus (€1.427) voegt hier ook een sportstuur, versnellingspook en handremgreep in begoniarood aan toe. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten